Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 22/11/2022

Tiesās vīrieti par kopīgas alkohola lietošanas laikā izdarītu slepkavību

Attēls: Tiesās vīrieti par kopīgas alkohola lietošanas laikā izdarītu slepkavību

2022. gada 14. novembrī Rietumzemgales prokuratūras prokurors tiesai nosūtīja krimināllietu, kurā kāds vīrietis apsūdzēts par savas paziņas tīšu prettiesisku nonāvēšanu (slepkavību).

Apsūdzētā persona 2022. gada 1. maijā kādā dzīvoklī Jelgavas novada Zaļenieku pagastā kopā ar cietušo lietoja alkoholu, kad starp abiem paziņām izcēlās savstarpējs konflikts. Būdams alkohola ietekmē, apsūdzētais konflikta laikā, dusmu vadīts, slepkavības nolūkā paņēma dzīvoklī atrodošos metāla cauruli un tīši sāka sist cietušajam pa visām ķermeņa daļām.

No gūtajiem miesas bojājumiem, kas pēc sava rakstura pieskaitāmi smagiem miesas bojājumiem, kas bīstami dzīvībai, cietušais notikuma vietā mira dažu minūšu laikā pēc miesas bojājumu nodarīšanas.

Apsūdzētais savu vainu noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā neatzīst.

Par izdarīto noziedzīgo nodarījumu Krimināllikumā paredzēts sods – mūža ieslodzījums vai brīvības atņemšana uz laiku no pieciem līdz divdesmit gadiem un probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem.

Lieta izskatīšanai nosūtīta Zemgales rajona tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr viņas vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas prokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ