Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 01/06/2022

Tiesās vīrieti par marihuānas augu neatļautu sēšanu un audzēšanu lielās platībās

Attēls: Tiesās vīrieti par marihuānas augu neatļautu sēšanu un audzēšanu lielās platībās

2022. gada 31. maijā Austrumlatgales prokuratūras prokurore pieņēma lēmumu par kāda vīrieša saukšanu pie kriminālatbildības par narkotisko vielu saturošu augu – kanabisa (marihuānas) – neatļautu sēšanu un audzēšanu lielās platībās savā saimniecībā Rēzeknes novadā, kā arī par narkotisko vielu lielā apmērā neatļautu izgatavošanu un glabāšanu bez nolūka tās realizēt.

No apsūdzības izriet, ka vīrietis 2020. gada nogalē iegādājās marihuānas sēklas un 2021. gada  pavasarī iesēja tās un audzēja, nodrošinot augšanai labvēlīgus apstākļus, proti, nepieciešamo siltuma un gaismas režīmu, kā arī augiem nepieciešamo mitruma līmeni. Rezultātā vīrietis izaudzēja 159 augus, kas ir neizžāvēta marihuāna ar kopējo masu vairāk nekā 67 kg. Bez tam apsūdzētais vīrietis 2021. gadā savā dzīvesvietā neatļauti izgatavoja un glabāja narkotiskās vielas (izžāvētu marihuānu) vairāk nekā 5 kg bez nolūka tās realizēt.

Turklāt vīrietis apsūdzēts arī par nelikumīgu šaujamieroču iegādāšanos un šaujamieroču munīcijas glabāšanu savā dzīvesvietā.

Vīrietis pie kriminālatbildības saukts pēc Krimināllikuma 256. panta otrās daļas, 253. panta otrās daļas un Krimināllikuma 233. panta otrās daļas.

Lieta izskatīšanai nosūtīta Rēzeknes tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr viņas vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

* Attēlam ilustratīva nozīme

 

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas prokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ