Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 29/07/2022

Tiesās vīrieti par nepilngadīgas personas izvarošanu

Attēls: Tiesās vīrieti par nepilngadīgas personas izvarošanu

2022. gada 26. jūlijā Rietumzemgales prokuratūras prokurors tiesai nosūtīja krimināllietu, kurā kāds vīrietis apsūdzēts par nepilngadīgā izvarošanu.

2019. gadā naktī no 31. oktobra uz 1. novembri tobrīd nepilngadīgā, 16 gadus vecā, cietusī ieradās dzīvoklī, kur uzturējās apsūdzētais, kurš bija cietušās personas mātes draugs, kā arī nepilngadīgās personas uzticamības persona.

Apsūdzētais, apzinoties, ka cietusī ir nepilngadīga, iedeva viņai glāzi ar alkoholisku kokteili, pēc kura izdzeršanas cietusī apreiba. Apsūdzētais, izmantojot cietušās bezpalīdzības stāvokli, nolūkā apmierināt savu dzimumtieksmi pielietoja fizisku spēku un, neņemot vērā cietušās personas pretošanos, veica ar viņu vardarbīgu dzimumaktu.

Ar minētajām noziedzīgajām darbībām apsūdzētais nodarīja cietušajai fiziskas sāpes un, apdraudot cietušās tiesības uz dzimumneaizskaramību, normālu fizisku un garīgu attīstību, radīja viņai psiholoģisku traumu.

Savu vainu noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā apsūdzētais neatzīst.

Lieta izskatīšanai nodota Zemgales rajona tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr viņas vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.


Ieva Šomina
Latvijas Republikas prokuratūras
Konsultante – sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālrunis: 67044586
e-pasts: Ieva.Somina@lrp.gov.lv

 

Atpakaļ