Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 15/03/2023

Tiesai nosūtīta krimināllieta pret četrām personām, kuras slēpa futbola aģenta Romāna Bezzubova slepkavības izdarītājus un tās izdarīšanai izmantoto automašīnu

Attēls: Tiesai nosūtīta krimināllieta pret četrām personām, kuras slēpa futbola aģenta Romāna Bezzubova slepkavības izdarītājus un tās izdarīšanai izmantoto automašīnu

2023. gada marta sākumā Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurore tiesai nosūtīja krimināllietu, kurā pie kriminālatbildības sauktas četras personas, kuras slēpa futbola aģenta Romāna Bezzubova slepkavības izdarītājus, šī nozieguma pēdas, kā arī tā izdarīšanas rīkus un līdzekļus.

Saskaņā ar apsūdzību pēc 2021. gada 14. aprīļa rītā Purvciemā, Rīgā, izdarītās  R. Bezzubova slepkavības automašīna, kas bija izmantota slepkavības izdarīšanai, tika nogādāta autoservisā.

Neskatoties uz to, ka neilgi pēc slepkavības izdarīšanas informācija par to un video ar slepkavības ierakstu tika ievietots plašsaziņas līdzekļos, kur bija redzama minētā automašīna, un zinot, ka tā tika izmantota sevišķi smaga nozieguma izdarīšanā, apsūdzētie neinformēja par to tiesībaizsardzības iestādes, gluži pretēji, apsūdzētā autoservisa īpašniece deva norādījumus pārējām apsūdzētajām personām iedzīt automašīnu autoservisa boksā, kur no tās tika noņemtas automašīnas reģistrācijas numura zīmes. Turpinot noziedzīgās darbības, apsūdzētās personas tās pašas dienas vakarā minēto automašīnu nodedzināja.

Apsūdzētie arī apzinājās, ka viņu rīcībā ir informācija, kas ļauj noskaidrot slepkavības izdarītājus, bet to tiesībsaizsardzības iestādēm neatklāja, tādējādi ļaujot slepkavības izdarītājiem izvairīties no aizturēšanas.

Par izdarīto noziedzīgo nodarījumu Krimināllikumā paredzēts sods – brīvības atņemšana uz laiku līdz diviem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, probācijas uzraudzība, sabiedriskais darbs vai naudas sods.

Krimināllieta izskatīšanai nodota Rīgas rajona tiesai.

Prokuratūra vienlaikus informē, ka futbola aģenta Romāna Bezzubova slepkavības izdarītāji ir noskaidroti un saukti pie kriminālatbildības par slepkavību sevišķi pastiprinošos apstākļos, jo pirmstiesas kriminālprocesā iegūti pierādījumi, ka to izdarījusi organizēta grupa. Šobrīd kriminālprocess ir apturēts, jo personas atrodas apcietinājumā ārvalstī un viņu izdošana Latvijai pašlaik nav iespējama.

Tāpat prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr viņas vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Foto autors: Anastasija Djakonova/ Latvijas Televīzija

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas prokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ