Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 09/05/2012

Ģenerālprokuratūra izskaidro Ritvara Jansona izteikumus konferencē „Otrā pasaules kara beigas un Latvijas nacionālā pretošanās kustība”

Šā gada 7. maijā konferencē „Otrā pasaules kara beigas un Latvijas nacionālā pretošanās kustība” Latvijas Okupācijas muzeja Ekspozīcijas kurators un vēsturnieks Ritvars Jansons norādīja, ka Ģenerālprokuratūra Krimināllikuma trūkumu dēļ nav virzījusi tālākai skatīšanai ziņas par diviem Sēlijā dzīvojošiem cilvēkiem, par kuriem bija aizdomas par iespējamu piedalīšanos noziegumos pret cilvēci.

Ģenerālprokuratūra ir sazinājusies ar R.Jansonu un noskaidrojusi, ka viņš ir domājis divus NKVD darbiniekus, kuri darbojās Ilūkstes un Aknīstes apriņķos.

Par viņu darbību 2005.gadā tika uzsākts kriminālprocess. Izmeklēšanas laikā, pirms apsūdzību, kuras bija sagatavotas, uzrādīšanas vispirms nomirusi viena no personām, pēc tam – arī otra.

2008. gada 27. jūnijā saskaņā ar Kriminālprocesa likuma 377. panta 5. punktu, kriminālprocess izbeigts, jo persona, kura saucama pie kriminālatbildības, ir mirusi.

 

 

Laura Pakalne
Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044444, 27044444
E-pasts: laura.pakalne@lrp.gov.lv

Atpakaļ