Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 17/01/2012

Ģenerālprokurors apmeklē Krievijas Federācijas Prokuratūras 290. gadadienas pasākumus

No 11. līdz 13.janvārim ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers un Ģenerālprokuratūras Darbības analīzes un vadības departamenta virsprokurora p.i. Rudīte Āboliņa viesojās Krievijas Federācijā, lai Maskavā piedalītos Krievijas Federācijas Prokuratūras 290. gadadienai veltītajā sanāksmē.

Par godu nozīmīgajai jubilejai notika virkne svinīgu pasākumu, kā arī vairākas tikšanās, kuru laikā pārrunāti starptautiskās sadarbības jautājumi. Latvijas Republikas Ģenerālprokuratūras pārstāvji tikās ar Krievijas Federācijas ģenerālprokuroru Juriju Čaiku un viņa vietnieku Ivanu Sidaruku, Kazahstānas ģenerālprokurora pirmo vietnieku Johanu Merkeli, Bulgārijas ģenerālprokurora vietnieku Kamenu Sitnilski un Baltkrievijas ģenerālprokuroru Aleksandru Koņuku.

Kā atzīst ģenerālprokurors Ē. Kalnmeiers, tad ir gandarīts, ka izdevies ar kolēģiem no citām valstīm pārrunāt tiesiskās palīdzības un sadarbības jautājumus, kā arī apspriest citas aktualitātes.

Kopumā Krievijas Federācijas Ģenerālprokuratūras ielūgumam apmeklēt sanāksmi bija atsaukušās 35 valstis, kā arī Eiropas Padomes, Eirojusta un Eiropas prokuroru asociācijas pārstāvji.

Atpakaļ