Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 06/02/2012

Ģenerālprokurors ar Francijas vēstniecības pārstāvjiem pārrunā starptautiskās sadarbības jautājumus

2012. gada 3. februārī ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers tikās ar Francijas vēstniecības pārstāvjiem, lai pārrunātu pagājušā gada darba rezultātus un starptautiskās sadarbības jautājumus.

Pie ģenerālprokurora bija ieradusies Francijas ārkārtējā un pilnvarotā vēstniece Latvijā Šantāla Puarē (S.E. Mme Chantal Poiret), padomnieks ekonomikas jautājumos Filips Bravards (Philippe Bravard) un Reģionālais iekšējās drošības atašejs Tjerī Falūrs (Thierry Fallourd).

Amatpersonu tikšanās laikā tika pārspriesti 2011. gada rezultāti. Proti, 2011. gadā no Francijas saņemti 12 starptautiskās sadarbības lūgumi un viens Eiropas apcietinājuma orderis. Savukārt Latvija Francijai nosūtījusi divus starptautiskās sadarbības lūgumus un deviņus Eiropas apcietinājuma orderus.

Francijas vēstniece Latvijā pauda satraukumu par ārvalsts investīciju aizsardzības nodrošināšanu Latvijā saistībā ar SIA „Palink” maksātnespējas lietu. Tāpat tika pārrunāti starptautiskās sadarbības jautājumi un to izpildes kvalitāte. Par to abas puses pauda apmierinātību un atzina, ka starptautiskās sadarbības jomā abu valstu attiecības ir atzinīgi vērtējamas.

Atpakaļ