Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 25/01/2012

Ģenerālprokurors Ē. Kalnmeiers tiekas ar KNAB priekšnieku J. Streļčenoku

2012. gada 25. janvārī ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers tikās ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieku Jaroslavu Streļčenoku, kurš bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Abu amatpersonu tikšanās laikā KNAB priekšnieks iepazīstināja ģenerālprokuroru ar savu redzējumu par KNAB turpmāko darbu, plāniem un iecerēm, kas saistīti ar biroja organizatorisko attīstību. Arī ģenerālprokurors izteica savu viedokli par turpmāk veicamajiem darbiem un nepieciešamajiem pasākumiem biroja stabilas darbības nodrošināšanā un tālākā attīstībā.

Tāpat tika pārrunāti problēmjautājumi saistībā ar kriminālprocesu pirmstiesas izmeklēšanas laikā gan KNAB, gan vispārīgi, un sadarbības jautājumi starp abām iestādēm. Tā kā aktuāls jautājums abās iestādēs ir mācību iespēju paplašināšana un nodrošināšana prokuroriem un KNAB izmeklētājiem, gan Ē.Kalnmeiers, gan J. Streļčenoks pārrunāja sadarbības veicināšanas iespējas kopīgos mācību pasākumos.

Tā kā KNAB izmeklē šobrīd vairākas krimināllietas, kuras sabiedrībā guvušas plašu rezonansi, t.sk, tā saukto „Latvenergo”, „Daimler-Benz”, „oligarhu” lietu, tad ģenerālprokurors pārrunāja jautājumus par izmeklēšanas termiņiem, kvalitāti un apstākļiem, kas kavē šo lietu ātrāku izmeklēšanu, un citus aktuālus jautājumus.


 

 

Laura Pakalne
Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044444, 27044444
E-pasts: laura.pakalne@lrp.gov.lv

Atpakaļ