Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 15/03/2012

Ģenerālprokurs Ēriks Kalnmeiers amatā ieceļ divus virsprokurorus

Š.g. 14. martā notika Prokuroru atestācijas komisijas sēde, kurā nolemts amatā apstiprināt divus virsprokurorus. Ar 15.martu ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers Ģenerālprokuratūras Darbības analīzes un vadības departamenta Metodikas nodaļas virsprokurora amatā uz pieciem gadiem iecēlis līdzšinējo minētās nodaļas prokuroru Aivaru Ostapko.

A.Ostapko prokuratūras iestādēs strādā kopš 2001.gada. Savu karjeru uzsācis kā Rīgas pilsētas Centra rajona prokuratūras prokurora pienākumu izpildītājs. No 2002.gada 7.maija A.Ostapko strādājis par Rīgas pilsētas Centra rajona prokuratūras prokuroru. Savukārt 2005.gada 30.augustā viņš iecelts par Ģenerālprokuratūras Darbības analīzes un vadības departamenta Metodikas nodaļas prokuroru. No 2012.gada 2.janvāra bijis Ģenerālprokuratūras Darbības analīzes un vadības departamenta Metodikas nodaļas virsprokurora pienākumu izpildītājs.

A.Ostapko augstāko izglītību ieguvis Latvijas Policijas akadēmijā. Savukārt Latvijas Universitātē ieguvis sociālo zinātņu maģistra grādu tiesību zinātnē.

Tā arī š.g. 15.martā ģenerālprokurors Ē.Kalnmeiers Valkas rajona prokuratūras virsprokurores amatā uz pieciem gadiem iecēlis līdzšinējo Valkas rajona prokuratūras prokurori Ilonu Ivanovu.

I.Ivanova vairāk kā 10 gadus stādājusi prokuratūras iestādēs. Savu karjeru uzsākusi 2001.gada 18.jūlijā kā Valkas rajona prokuratūras prokurora pienākumu izpildītāja. Savukārt 2002.gada 7.maijā iecelta par Valkas rajona prokuratūras prokurori. No 2011.gada 20.decembra bijusi Valkas rajona prokuratūras virsprokurora pienākumu izpildītāja. I.Ivanova 1983.gadā absolvējusi tolaik vēl Latvijas Valsts universitāti.

Kā iepriekš ziņots, līdzšinējā Valkas rajona prokuratūras virsprokurore Ligita Vehi iecelta Vidzemes tiesas apgabala prokuratūras virsprokurores amatā.

 

Atpakaļ