Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 13/11/2012

Kontroles dienests šogad pirmstiesas izmeklēšanas iestādēm jautājuma risināšanai par kriminālprocesa uzsākšanu nosūtījis 235 materiālus

Realizējot Finanšu sektora attīstības padomes 2005.gadā noteiktās prioritātes, piemēram, noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas lielu shēmu atrašanu, Kontroles dienestam ir izdevies atklāt 28 tādu shēmu darbību, kur katrā no tām ir iesaistīti vismaz 20 uzņēmumi. Jāpiezīmē, ka pašā lielākajā šogad atklātajā shēmā dažādos veidos bija iesaistīti 194 uzņēmumi.

Ne mazāk svarīgs jautājums ir katrā no šīm shēmām legalizācijas procesu  darījumos iesaistīto finanšu līdzekļu apjoms. Tā, no šogad pirmstiesas izmeklēšanas iestādēm jautājuma risināšanai par kriminālprocesa uzsākšanu nosūtītajiem 235 materiāliem, 41 gadījumā vienā shēmā iesaistīto gala darījumu kopsumma ir bijusi vairāk nekā 1 miljons latu. Der atzīmēt, ka visbiežāk tie ir bijuši materiāli pēc Krimināllikuma 218.panta 2.daļas par izvairīšanos no nodokļu nomaksas, kas nodarījusi valstij zaudējumus lielos apmēros.

 

Viesturs Burkāns
Kontroles dienests

Atpakaļ