Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 23/03/2012

Tiesai nodod krimināllietu par bēgšanu no īslaicīgās aizturēšanas vietas Ogrē

Ogres rajona prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu, kurā par bēgšanu no īslaicīgās aizturēšanas vietas personu grupā apsūdzēti trīs vīrieši.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, 2012.gada janvārī Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Ogres iecirkņa Īslaicīgās aizturēšanas vietā vienā no kamerām atradās četras personas, kurām kā drošības līdzeklis bija piemērots apcietinājums.

Pēc viena no apsūdzētajiem iniciatīvas 9. janvārī trīs personas realizēja bēgšanu no īslaicīgās aizturēšanas vietas, izlienot caur izveidoto caurumu drošības restes apakšējā malā. Pēc tam personas devās pa dzelzceļa sliedēm Ķeguma virzienā. Taču jau 10.janvārī Valsts policijas amatpersonas aizturēja Aizkrauklē pie Daugavas upes.

Visas personas apsūdzētas pēc Krimināllikuma 310. panta otrās daļas. Divas no personām vainu atzīst pilnībā, viena – daļēji.

Lieta nodota Ogres rajona tiesai.

                                                        

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

Laura Pakalne
Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044444, 27044444
E-pasts: laura.pakalne@lrp.gov.lv

Atpakaļ