Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 07/06/2012

Tiesai nodod lietu par izvarošanas mēģinājumu Liepājā

Liepājas prokuratūras prokurors tiesai nodevis krimināllietu, kurā viena persona apsūdzēta par izvarošanas mēģinājumu, zādzību, kā arī par bēgšanu no aizturēto turēšanas vietas.

Persona apsūdzēta pēc Krimināllikuma 159. panta pirmās daļas reizē ar 15. panta ceturto daļu, 180. panta otrās daļas un 310. panta pirmās daļas. Saskaņā ar lēmumu par lietas nodošanu tiesai, 2011. gadā 10. decembrī apsūdzētais veica izvarošanas mēģinājumu, kā laikā cietušajai nozaga mobilo tālruni. Viņa darbības pārtrauca ieradušies policijas darbinieki.

Savukārt 12. decembrī persona tika vesta uz tiesas zāli, kur bija paredzēts lemt par drošības līdzekli. Taču pašlaik jau apsūdzētais aizbēga no policijas konvoja. Pēc aktīvas policijas rīcības persona tikai atrasta un aizturēta jau nākamajā dienā.

Tāpat šajā lietā apsūdzēta cita persona pēc Krimināllikuma 313. panta pirmās daļas, t.i., par to, ka viņš iepriekšminēto personu slēpis.

Lieta nodota Liepājas tiesai.

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

Laura Pakalne
Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044444, 27044444
E-pasts: laura.pakalne@lrp.gov.lv

 

Atpakaļ