Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 30/09/2012

Tiesai nodota krimināllieta par apģērbu zādzību no veikala "RIMI"

Š.g. 28. septembrī Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona prokuratūra tiesai nodevusi krimināllietu, kurā apsūdzēta viena persona par zādzību nelielā apmērā, kas izdarīta atkārtoti.

Lietā pie kriminālatbildības saukta viena persona pēc Krimināllikuma 180.panta otrās daļas.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, apsūdzētais, 2012.gada septembrī vairākas reizes iegāja „RIMI” veikalā Pulkveža Brieža ielā, kur viņam radās noziedzīgs nodoms, izdarīt svešas mantas zādzību. Īstenojot savu noziedzīgo nodomu, pirmajā reizē, apsūdzētais, no veikala plaukta nozaga divas vīriešu džinsa bikses par aptuveno summu Ls 30. Otrajā reizē apsūdzētajam no veikala izdevās nozagt vīriešu jaku nepilnu Ls 10 vērtībā, bet trešajā reizē vīriešu džinsa bikses un vīriešu jaku par aptuveno summu Ls 25. Nozagtās preces apsūdzētais paslēpa un nesamaksājot par tām, izgāja no tirdzniecības zāles. Savukārt ceturtajā reizē apsūdzētais no veikala plaukta nozaga vīriešu džinsa bikses un divas vīriešu jakas par aptuveni Ls 20. Apsūdzētais nozagtās preces paslēpa un izgāja no veikala, kur viņu aizturēja apsardzes firmas darbinieki un preces konfiscēja. Apsūdzētais kopumā SIA „RIMI Latvija” radīja mantisko zaudējumu aptuveni  Ls 65 apmērā.

Apsūdzētais noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā vainu atzīst pilnībā un izdarīto nožēlo.

Lieta nodota Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesai.

           

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

Aiga Šēnberga
Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Senberga@lrp.gov.lv

Atpakaļ