Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 01/10/2012

Tiesai nodota krimināllieta par neizpaužamas ziņas izpaušanu, ko izdarījusi valsts amatpersona

Š.g. septembrī Kurzemes tiesas apgabala prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu, kurā apsūdzēta valsts amatpersona par neizpaužamu ziņu, kas nav valsts noslēpums, izpaušanu.

Lietā pie kriminālatbildības saukta viena persona pēc Krimināllikuma 329.panta par neizpaužamu ziņu, kas nav valsts noslēpums, izpaušanu, ja to izdarījusi valsts amatpersona, kas par ziņu neizpaušanu bijusi brīdināta.

Saskaņā ar krimināllietas nodošanu tiesai, apsūdzētais, kurš ir policijas darbinieks, 2006.gada 6.septembrī parakstījis apliecinājumu, ar kuru apņēmies neizpaust informāciju dienesta vajadzībām, kas viņam tika uzticēta vai kļūs zināma, pildot darba vai dienesta pienākumus, kā arī brīdināts, ka par informācijas dienesta vajadzībām izpaušanu tiks saukts pie disciplināratbildības vai kriminālatbildības.

Tā, apsūdzētais būdams piesaistīts atbalsta sniegšanai Valsts meža dienesta darbiniekiem, 2011.gada 4.jūnijā veica pārbaudi par meža stādu iespējamu prettiesisku tirdzniecību. Dodoties ar Valsts meža dienesta darbiniekiem uz kontrolpirkuma vietu, apsūdzētais no mobilā telefona informēja savu paziņu un iespējamo meža stādu pārdevēju brīdinot viņu par veicamo Valsts meža dienesta kontrolpirkumu.

Tādējādi apsūdzētais, būdams valsts amatpersona, izpauda neizpaužamas ziņas, kas nav valsts noslēpums, kuras viņam tika uzticētas dienesta vajadzībām.

Apsūdzētais noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā vainu neatzīst.

Lieta nodota Ventspils rajona tiesai.

           

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

Aiga Šēnberga
Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Senberga@lrp.gov.lv

Atpakaļ