Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 11/10/2012

Tiesai nodota krimināllieta par zādzībām, kas izdarītas no veikalu skatlogiem

Š.g. 10.oktobrī Rīgas pilsētas Centra rajona prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu, kurā apsūdzēta viena persona par svešas mantas zādzību, kas izdarīta ar iekļūšanu telpā, kā arī svešas mantas tīšu bojāšanu.

Persona pie kriminālatbildības saukta pēc Krimināllikuma 175.panta trešās daļas un 185.panta pirmās daļas.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, apsūdzētais, būdams agrāk tiesāts par zādzības izdarīšanu, laika posmā no 2012.gada 1.marta līdz 2012.gada 12.augustam, vairākas reizes nakts laikā ieradies pie veikaliem Rīgas centrā, kur realizējot savu noziedzīgo nolūku, ar akmeni izsitis veikalu skatlogus un no tiem nozadzis veikaliem piederošas mantas. Apsūdzētā persona šadā veidā savā valdījumā no astoņiem veikaliem ieguva gredzenu paleti ar 33 sudraba gredzeniem, 14 vīna pudeles, auskarus ar rokassprādzi, 2 ķēdītes, divus suvenīrus zobenus un citas preces. Apsūdzētais nozaga veikaliem piederošas preces par kopējo summu vairāk kā Ls 9300.

Apsūdzētais noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā vainu atzīst un izdarīto nožēlo.

Lieta nodota Rīgas pilsētas Centra rajona tiesai.

           

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

Aiga Šēnberga
Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Senberga@lrp.gov.lv

Atpakaļ