Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 03/02/2012

Tiesai nodota lieta par cietsirdīgu un vardarbīgu izturēšanos pret mazgadīgo

Šā gada 3.februārī Rīgas tiesas apgabala prokuratūra nodevusi krimināllietu, kurā divas personas apsūdzētas par cietsirdīgu un vardarbīgu apiešanos ar mazgadīgo, turklāt nodarot fiziskas un psihiskas ciešanas.

Saskaņā ar apsūdzību no 2011.gada februāra abas personas sāka kopdzīvi. Līdz 2011.gada 18.maijam apsūdzētās personas, uzskatot, ka rīkojas audzināšanas nolūkos, izdarīja lielu sitienu skaitu pa mazgadīgā galvu, ķermeni un ekstremitātēm, nodarot viņam ciešanas un miesas bojājumus. Bez tam, apsūdzētās personas, lika stāvēt mazgadīgajam kaktā, speciāli izslēdzot gaismu telpā, un ilgstoši turēja ieslēgtu starp durvīm, ar to nodarot cietušajam psihiskas ciešanas.

Savukārt 2011.gada 18.maijā apsūdzētie nodarīja mazgadīgajam smagus miesas bojājumus, kas bīstami dzīvībai, turklāt mazgadīgais atradās bezpalīdzības stāvoklī. Ar šādām darbībām tika rupji ignorētas vispārpieņemtās morāles normas un rupji pārkāptas Bērnu tiesību aizsardzības likumu normas, kuras aizliedz izturēties pret bērniem cietsirdīgi, aizliedz viņus mocīt un fiziski sodīt.

Abas personas apsūdzētas pēc Krimināllikuma 174.panta otrās daļas un pēc 125.panta otrās daļas ceturtā, piektā un astotā punkta.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

Aiga Šēnberga

Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044586, 29607714
e-pasts: Aiga.Senberga@lrp.gov.lv

 

Atpakaļ