Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 01/11/2012

Tiesai nodota lieta par krāpšanu, ļaunprātīgi izmantojot uzticēšanos, ko izdarījis Nacionālo bruņoto spēku karavīrs

Šā gada 31.oktobrī Specializētās vairāku nozaru prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu, kurā apsūdzēts vīrietis par krāpšanu, ļaunprātīgi izmantojot uzticēšanos.

Apsūdzētā persona saukta pie kriminālatbildības pēc Krimināllikuma 177.panta pirmās daļas.

Saskaņā ar lēmumu par lietas nodošanu tiesai, apsūdzētais, būdams Nacionālo bruņoto spēku karavīrs, 2012.gada 8.martā, ieradās savā dienesta vietā un starp dienesta biedriem sāka izplatīt nepatiesu informāciju, par to, ka ir noticis smags ceļu satiksmes negadījums, kurā cietusi viņa māte un māsa, kurai it kā nepieciešama operācija Vācijā.

Uzticoties apsūdzētajam, rotas komandieris publiski norādījis, ka brīvprātīgi var ziedot negadījumā cietušajai māsai. Rotā tika novietota arī ziedojumu kaste.

Karavīri, atsaucoties uz apsūdzētā nepamatoto lūgumu pēc palīdzības, laika posmā no š.g. 8.marta līdz 11.martam, sava dienesta biedra atbalstam ziedoja naudu, izmantojot gan ziedojumu kasti, gan pārskaitot uz norādīto bankas kontu, gan nododot naudu personīgi.

Šādā veidā apsūdzētais, ļaunprātīgi izmantojot dienesta biedru uzticēšanos, no saviem kolēģiem izkrāpa naudu par summu vairāk kā Ls 223.

Apsūdzētais savu vainu noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā atzīst un nodarīto nožēlo.

Lieta nodota Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai.

          

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

Aiga Šēnberga
Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Senberga@lrp.gov.lv

Atpakaļ