Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 03/04/2012

Tiesai nodota lieta par slepkavības sagatavošanu

Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu, kurā viena persona apsūdzēta par to, ka tā sagatavoja slepkavību pastiprinošos apstākļos - mantkārīgā nolūkā.

Persona saukta pie kriminālatbildības pēc Krimināllikuma 15. panta trešās daļas un 117. panta 9. punkta.

Saskaņā ar lēmumu par lietas nodošanu tiesai, apsūdzētajam civilstrīda iztiesāšanas laikā radās naids pret citu personu. Turklāt viņš nevarēja vienoties ar šo personu par civilstrīda atrisināšanu. Līdz ar to šobrīd apsūdzētajam radās nodoms izdarīt viņas slepkavību. Lai realizētu savu nodomu apsūdzētais sameklēja personu, kas par atlīdzību piekrita izdarīt slepkavību mantkārīgos nolūkos par atlīdzību Ls 10 000 apmērā.

Taču sarunātā persona par apsūdzētā nodomu par atlīdzību izdarīt slepkavību paziņoja policijai, un pēdējās sarunas par slepkavību tika veiktas ar eksperimenta veicēju. 2011.gada 2.novembrī apsūdzētais vīrietis tika aizturēts.

Lieta nodota Rīgas apgabaltiesai.                                                        

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

  

Laura Pakalne
Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044444, 27044444
E-pasts: laura.pakalne@lrp.gov.lv

Atpakaļ