Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 27/02/2012

Tiesai nodota lieta par sutenerismu organizētā grupā

Šā gada 23.februārī Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētā prokuratūra (ONCNSP) Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesai nodevusi krimināllietu par organizētu grupu, kas iedzīvošanās nolūkā izmantoja personas, kuras nodarbojas ar prostitūciju.

Kopumā apsūdzības uzrādītas četrām personām, no tām trīs personas tiek apsūdzētas pēc Krimināllikuma 165.panta trešās daļas un vienai personai apsūdzības tiek uzrādītas pēc Krimināllikuma 165.panta trešās daļas un Krimināllikuma 1651.pantaotrāsdaļas.

Apsūdzētās personas ilgākā laika periodā, no 2008.gada vasaras līdz 2011.gada 3.maijam, īrētos dzīvokļos Rīgā, Avotu ielā, reklāmas un eskorta servisa pakalpojumu sniegšanas aizsegā, iedzīvošanās nolūkā organizēja personu nodarbināšanu ar prostitūciju, t.sk., izveidoja fotostudiju un interneta mājas lapas, kurās reklamēja prostitūtu pakalpojumus.

Kopumā aģentūras katalogos ar segvārdiem tika reklamēti vairāki desmiti personu, kuras nodarbojāss ar prostitūciju un kuras apkalpoja tikai ārvalstniekus.

Atpakaļ