Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 19/01/2012

Tiesai nodotas jau četras no piecām nolaupītajām lietām

Zemgales tiesas apgabala prokuratūras prokurors Pāvels Sondors tiesai nodevis krimināllietu, kurā persona apsūdzēta par to, ka neatļauti realizēja psihotropās vielas personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās. Šajā lietā pagājušā gada 24.augustā tika pieņemts lēmums par tās atjaunošanu sakarā ar to, kā tā tika nolaupīta. Lieta pilnībā atjaunota un nodota tiesai. Līdz ar to tiesai nodotas jau četras no piecām Zemgales tiesas apgabala prokuratūrā nolaupītajām lietām.

Lietā pie kriminālatbildības saukta viena persona pēc Krimināllikuma 2531.panta otrās daļas.

Saskaņā ar apsūdzību 2009.gada 27.maijā apsūdzētais nolūkā neatļauti realizēt psihotropas vielas satikās ar personu, kura, viņam nezinot, veica operatīvo eksperimentu. Turpinot savas noziedzīgas darbības, apsūdzētais sazvanījās ar citu personu, lai saņemtu no viņa psihotropas vielas tālākai realizācijai.

Pēc neatļautas psihotropo vielu realizācijas abas personas notikuma vietā tika aizturētas un neatļautā viela izņemta. Pēc personas atbrīvošanas personas dzīves vietas nebija zināma, un viņš tika izsludināts starptautiskajā meklēšanā. 2011.gada 29.augustā šobrīd apsūdzētā persona tika aizturēta Ukrainā.

Šobrīd apsūdzētajam piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums. Persona atzīst vainu un nožēlo izdarīto.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

Laura Pakalne

Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044444, 27044444

 

Atpakaļ