Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 23/05/2013

Augstākā tiesa paziņo nolēmumu Tatjanas Karginas krimināllietā

Šodien, Augstākā tiesa paziņoja nolēmumu krimināllietā, kurā par krāpšanu un dokumentu viltošanu apsūdzēta Tatjana Kargina un viņas māte Elvīra Iņušova.

Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurors Eduards Bartkevičs pirmās instances tiesu lūdza atzīt abas personas par vainīgām un sodīt Tatjanu Karginu ar reālu brīvības atņemšanu uz pieciem gadiem un sešiem mēnešiem ar mantas konfiskāciju, savukārt Elvīru Iņušovu atzīt par vainīgu un sodīt nosacīti ar brīvības atņemšanu un pieciem gadiem, ar pārbaudes laiku uz pieciem gadiem ar mantas konfiskāciju.

Izskatot šo lietu pirmajā instancē, Rīgas apgabaltiesa pilnībā attaisnoja abas apsūdzētās, taču gan prokuratūra, gan cietušie šo spriedumu pārsūdzēja.

Augstākā tiesa ir paziņojusi nolēmumu ar kuru ir atcelts pirmās instances tiesas spriedums un atzinusi abas apsūdzētās personas par vainīgām, nosakot sodu Tatjanai Karginai naudas sodu 80 minimālo mēnešalgu apmērā ar mantas konfiskāciju, savukārt Elvīrai Iņušovai naudas sodu 40 minimālo mēnešalgu apmērā ar mantas konfiskāciju.

                        

Aiga Šēnberga
Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Senberga@lrp.gov.lv

Atpakaļ