Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 17/06/2013

Pie kriminālatbildības saukta persona par smagu miesas bojājumu nodarīšanu

Bauskas rajona prokuratūras prokurore izsniegusi apsūdzību vīrietim par smagu miesas bojājumu nodarīšanu un šaujamieroča un šaujamieroča munīcijas iegādāšanos, nēsāšanu un glabāšanu bez attiecīgas atļaujas.

Apsūdzētā persona apsūdzēta par Krimināllikuma 125.panta 1.daļā un Krimināllikuma 233.panta 2.daļā paredzēto noziegumu izdarīšanu.

Saskaņā ar celto apsūdzību persona, atrodoties alkohola ietekmē, pēc konflikta ar sievu uz radušos savstarpēji naidīgu attiecību pamata ar apzinātām darbībām, kas vērstas uz miesas bojājumu nodarīšanu tīši izdarīja šāvienu ar šaujamieroci, nodarot cietušajai smagus miesas bojājumus.

Tāpat apsūdzētais bez attiecīgas atļaujas iegādājies šaušanai derīgu šaujamieroci un šaujamieroču munīciju, pārvadājis šaujamieroci un šaujamieroča munīciju, nogādājot savā dzīves vietā, kur minētos priekšmetus bez attiecīgas atļaujas glabāja. 

Lietā turpinās pirmstiesas izmeklēšana.   

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

Una Rēķe

Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044586
e-pasts: Una.Reke@lrp.gov.lv

 

Atpakaļ