Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 04/07/2013

Pie kriminālatbildības saukta persona par svešas mantas iegūšanu ļaunprātīgi izmantojot uzticēšanos

Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona prokuratūras prokurore izsniegusi apsūdzību vīrietim par svešas mantas iegūšanu, ļaunprātīgi izmantojot uzticēšanos un ar viltu veicot krāpnieciskas darbības. Noziedzīgais nodarījums veikts personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās.

Apsūdzētā persona saukta pie kriminālatbildības par Krimināllikuma 177.panta 2.daļā paredzēta noziedzīga nodarījuma izdarīšanu.

Saskaņā ar celto apsūdzību, apsūdzētais vīrietis personu grupā ar divām izmeklēšanā nenoskaidrotām personām vienojās par naudas izkrāpšanu no cietušās. Īstenojot noziedzīgo nodomu, iepriekšminētā nenoskaidrotā persona telefoniski sazinājās ar cietušo un stādījās priekšā kā policijas darbinieks un, apzināti maldinot cietušo par kādu nenotikušu ceļu satiksmes negadījumu, kurā viņas dēls nodarījis miesas bojājumus citai personai, pieprasīja naudu Ls 6000, lai palīdzētu atrisināt šo lietu. Cietusī piekrita samaksāt naudu Ls 3050 apmērā.

Apzinoties, ka naudas saņemšana ir saistīta ar krāpšanu, apsūdzētais sekojot nenoskaidrotās personas norādījumiem, būdams narkotisko vielu ietekmē, ieradās pie cietušās un paņēma naudu Ls 3050 apmērā.

Lietā turpinās pirmstiesas izmeklēšana.   

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

 

Una Rēķe 

Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044586
e-pasts: Una.Reke@lrp.gov.lv

 

Atpakaļ