Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 08/01/2013

Tiesa pasludina spriedumu tā sauktajā Dauguļa krimināllietā

Šodien, Rīgas apgabaltiesā pasludināja saīsināto spriedumu krimināllietā, kurā par pensionāra nošaušanu un līķa sadalīšanu gabalos apsūdzēti četri vīrieši – Jānis Daugulis, Igors Šepetis, Vilnis Šusts un Kaspars Beķers.

Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurors Mairis Mackēvičs tiesu lūdza aizīt J.Dauguli par vainīgu un sodīt ar mūža ieslodzījumu, nosakot viņam policijas kontroli uz trim gadiem un mantas konfiskāciju. V.Šustu prokurors tiesu lūdza sodīt ar brīvības atņemšanu uz 12 gadiem un 6 mēnešiem, noteikt policijas kontroli uz trim gadiem un mantas konfiskāciju, I.Šepeti ar brīvības atņemšanu uz 13 gadiem, policijas kontroli uz trim gadiem un mantas konfiskāciju. Savukārt K.Beķeru prokurors tiesu lūdza atzīt par vainīgu un sodīt viņu ar brīvības atņemšanu uz 1 gadu un 3 mēnešiem.

Tiesa ir pasludinājusi notiesājošo spriedumu un atzinusi apsūdzētos vīriešus par vainīgiem. Sods apsūdzētajiem noteikts gandrīz prokurora prasītajā apmērā.

Pilns spriedums būs pieejams 22.janvārī, pēc kura pirmās instances spriedumu būs iespējams pārsūdzēt apelācijas kārtībā.

 

 

Aiga Šēnberga
Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Senberga@lrp.gov.lv

Atpakaļ