Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 25/07/2013

Tiesai nodota krimināllieta par dienesta automašīnas bojāšanu

Šā gada 22. jūlijā Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu par svešas mantas tīšu iznīcināšanu un bojāšanu personu grupā.

2013.gada 12.maijā par kārtības traucēšanu tika aizturētas piecas personas, kas bija ievietotas dienesta automašīnā personas datu noskaidrošanai un aizvestas uz Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Ziemeļu iecirkni. Atrodoties pie policijas iecirkņa, visiem aizturētajiem vīriešiem radās nodoms izdarīt svešas mantas iznīcināšanu un bojāšanu, tādējādi paužot savu sašutumu par aizturēšanas faktu. Būdami alkohola ietekmē, šobrīd jau apsūdzētie, tīši, izdarīja sitienus ar kājām un rokām pa automašīnas aizmugurējā režģa durvīm, tādējādi sabojājot un iznīcinot mantu vairāk kā 400 Ls vērtībā.

Kopumā krimināllieta tiesā nodota par četrām personām apsūdzībā pēc Krimināllikuma 185.panta pirmās daļas, savukārt pret vienu personu kriminālprocess izdalīts atsevišķā tiesvedībā un viņš atrodas meklēšanā.

Četri apsūdzētie savu vainu noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā atzīst un izdarīto nožēlo.

Lieta nodota izskatīšanai Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesai.

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

 

Una Rēķe

Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044586
e-pasts: Una.Reke@lrp.gov.lv

 

Atpakaļ