Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 01/07/2013

Tiesai nodota krimināllieta par narkotisko vielu un psihotrolpo vielu neatļautu iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu un realizāciju lielā apmērā personu grupā

Šā gada 27. jūnijā Zemgales tiesas apgabala prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu par personu grupu, kuras sastāvā esošās personas pēc iepriekšējas vienošanās izdarīja narkotisko un psihotropo vielu, lielā apmērā, neatļautu iegādāšanos, pārvadāsanu un glabāšanu realizācijas nolūkā un neatļauti, lielā apmērā, realizēja narkotiskās un psihotropās vielas.

Kopumā apsūdzības uzrādītas četrām personām pēc Krimināllikuma 253-1. panta trešās daļas, divām personām apsūdzības uzrādītas arī pēc Krimināllikuma 253-1.panta otrās daļas. Viena no apsūdzētajām personām ir Nīderlandes Karalistes pilsonis.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai apsūdzētās personas vienojās par kopīgu rīcību vērstu uz neatļautu narkotisko un psihotropo vielu iegādāšanos, pārvadāšanu, glābāšanu, nolūkā tās realizēt un gūt materiālu labumu.

Visi apsūdzētie savu vainu noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā atzīst.

Lieta nodota izskatīšanai Jelgavas tiesai.

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

Una Rēķe

Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044586
e-pasts: Una.Reke@lrp.gov.lv

Atpakaļ