Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 24/01/2013

Tiesai nodota krimināllieta par netiklu darbību izdarīšanu un vardarbīgu dzimumtieksmes apmierināšanu pretdabiskā veidā ar mazgadīgo

Vidzemes tiesas apgabala prokuratūras prokurors tiesai nodevis krimināllietu, kurā apsūdzēts vīrietis par netiklu darbību izdarīšanu ar mazgadīgo.

Apsūdzētā persona saukta pie kriminālatbildības pēc Krimināllikuma 162.panta 2.daļas un 160.panta 3.daļas.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, apsūdzētais, būdams agrāk sodīts par izvarošanu un vardarbīgu dzimumtieksmju apmierināšanu, sodāmība nav dzēsta vai noņemta, apzināti, laika periodā no 2010.gada līdz 2012.gada maijam, veidoja ciešas emocionālas saiknes ar kaimiņos dzīvojošo mazgadīgo meiteni. Apsūdzētais seksuāli izmantoja mazgadīgo, t.i., veica fizisku netiklību, kā arī,  izmantoja vardarbību un draudus, savu dzimumtieksmju apmierināšanai pretdabiskā veidā.

Apsūdzētais savu vainu noziedzīgo nodarījumu izdarīšanā neatzīst, šobrīd viņam piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

Lieta nodota Madonas rajona tiesai.

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

Aiga Šēnberga
Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Senberga@lrp.gov.lv

Atpakaļ