Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 11/12/2013

Tiesai nodota krimināllieta par piespiedu ietekmēšanas līdzekļu piemērošanu juridiskajai personai

Šā gada 10.decembrī Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļas prokurors tiesai nodevis krimināllietu epizodē par kukuļdošanu, t.i., par to, ka Rīgas domes Mājokļa un vides departamenta un departamenta Dzīvokļu pārvaldes amatpersonai nodots kukulis, juridiskās personas interesēs. Krimināllieta nodota par piespiedu ietekmēšanas līdzekļu piemērošanu juridiskajai personai. Juridiskās personas pārstāvis piekrīt izdarītā noziedzīgā nodarījuma kvalifikācijai pēc Krimināllikuma 323.panta pirmās daļas.

Attiecībā pret fizisko personu, kura noziedzīgo nodarījumu izdarījusi juridiskās personas interesēs, krimināllieta izskatīta šā gada 3.decembrī. Ar Rīgas pilsētas Centra rajona tiesas spriedumu šī persona notiesāta pēc Krimināllikuma 323.panta pirmās daļas ar naudas sodu 20 (divdesmit) minimālo mēnešalgu apmērā, vēl divas citas personas notiesātas pēc Krimināllikuma 20.panta ceturtās un 320.panta pirmās daļas, par kukuļņemšanas atbalstīšanu un Krimināllikuma 321.panta par to, ka šīs personas daļu kukuļa bija piesavinājušās, nosakot šīm personām sodu par iepriekšminētajiem nodarījumiem 15 (piecpadsmit) minimālo mēnešalgu apmērā, kā arī liekot valsts budžetā ieskaitīt naudu, kuras tās ieguvušas, izdarot noziedzīgo nodarījumu.

Attiecībā par kukuļņēmēju pieņemts lēmums par kriminālprocesa izdalīšanu uz šo personu un kriminālprocesa apturēšanu līdz laikam, kad šī persona tiks atrasta.

 

 

 

Aiga Šēnberga
Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Senberga@lrp.gov.lv

 

Atpakaļ