Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 11/06/2013

Tiesai nodota krimināllieta par tīšu prettiesisku divu personu nonāvēšanu

Šā gada 13.maijā Latgales tiesas apgabala prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu, kurā apsūdzēts vīrietis par tīšu prettiesisku divu personu nonāvēšanu.

Apsūdzētā persona saukta pie kriminālatbildības pēc Krimināllikuma 118. panta otrā punkta.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai apsūdzētā persona pēc kārtējā konflikta ar tēvu un viņa dzīvesbiedri, nolēma abus noslepkavot, tādā veidā atrisinot esošo konflikta situāciju.

Apsūdzētais savu nodomu īstenoja tās pašas dienas vakarā, kad, bruņojies ar medību gludstobra bisi, devās sagaidīt tēvu un viņa dzīvesbiedri atgriežamies no medībām. Atriebības motīvu vadīts, apsūdzētais tīši apzināti raidīja vairākus šāvienus, sašaujot no mašīnas izkāpušo vīrieti, tad turpinot nodomu īstenošanu, izšāva arī uz automašīnā sēdošo sievieti. Redzot, ka cietušie vēl ir dzīvi, apsūdzētais atkārtoti šāva gan uz vīrieti, gan uz sievieti. Pārliecinājies, ka cietušie ir miruši, apsūdzētais atstāja notikuma vietu, dodoties uz mājām, kur iznīcināja patrončaulas, iztīrīja bisi un ievietoja to seifā.

Apsūdzētā veikto šāvienu rezultātā cietušajiem tika nodarīti miesas bojājumi, pēc kā iestājās cietušo nāve.

Lieta nodota Daugavpils tiesai.

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

 

Una Rēķe
Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044586
e-pasts: Una.Reke@lrp.gov.lv

 

Atpakaļ