Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 18/06/2013

Tiesai nodota lieta, kas tika izdalīta no „Latvenergo” krimināllietas

Latvijas Republikas Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļas prokurors ir pieņēmis lēmumu par krimināllietas nodošanu Rīgas rajona tiesai, kas 2013.gada 27.martā izdalīta no, t.s., Latvenergo krimināllietas.

Krimināllietā, kas nodota tiesai, apsūdzība celta trim personām par kukuļošanu saistībā ar AS “Latvenergo” rīkoto konkursu “Pļaviņu hidroelektrostacijas hidroagregāta Nr.4, 5, 7 rekonstrukcija”.

Vienai personai apsūdzība celta par kukuļdošanu pēc Krimināllikuma 323.panta otrās daļas, bet divām personām par kukuļņemšanu pēc Krimināllikuma 320.panta trešās daļas.

Saskaņā ar celto apsūdzību kukuļošana notikusi laika periodā no 2007.gada 1.augusta līdz 2010.gada 15.jūnijam. Kukulis dots par to, lai  AS „Latvenergo” rīkotajā konkursā “Pļaviņu hidroelektrostacijas hidroagregātu Nr.4, 5, 7 rekonstrukcija – iekārtu iegāde” uzņēmuma “Alstom Power Sweden AB” piedāvājums tiktu atzīts par izdevīgāko un lai ar šo uzņēmumu tiktu noslēgts valsts pasūtījuma līgums, kā arī par to, lai šī līguma izpildes ietvaros no AS “Latvenergo” amatpersonu puses būtu labvēlīga attieksme pret darbu izpildītāju un, lai ļaunprātīgi izmantojot lēmuma pieņēmējiem piešķirto rīcības brīvību, tiktu pieņemti šim uzņēmumam labvēlīgi lēmumi. Kopējais kukuļa apmērs ir EUR 627 100, kas pēc Latvijas Bankas noteiktā kursa sastāda LVL 440 728, 38.

             

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā. Tāpēc celtās apsūdzības pamatotība ir pārbaudāma tiesas izmeklēšanas laikā.

 

 

Aiga Šēnberga
Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Senberga@lrp.gov.lv

Atpakaļ