Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 28/06/2013

Tiesai nodota lieta par kukuļdošanas mēģinājumu

Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona prokuratūras prokurore tiesai nodevusi lietu, kurā apsūdzēta sieviete par kukuļdošanas mēģinājumu valsts amatpersonai, lai tā izmantojot savu dienesta stāvokli, neizdarītu kādu darbību kukuļdevēja interesēs, neatkarīgi no tā, vai nodotais kukulis domāts šai valsts amatpersonai vai jebkurai citai personai. Persona mēģinājusi kukuli nodot Valsts policijas darbiniekam, kurš pildīja savus pienākumus kā ceļu satiksmes inspektors.

Saskaņā ar lēmumu par lietas nodošanu tiesai, apsūdzētā persona uzzinot, ka ir izdarījusi pārkāpumu, par ko paredzēta administratīvā atbildība, nolūkā izvairīties no atbildības, mēģināja nodot policijas darbiniekam materiālu labumu, lai administratīvais pārkāpums netiktu fiksēts un netiktu sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols.

Persona saukta pie kriminālatbildības par Krimināllikuma 15. panta ceturtajā daļā un 323.panta pirmajā daļā paredzētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu.

Lieta nodota Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesai.   

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

Una Rēķe
Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044586
e-pasts: Una.Reke@lrp.gov.lv

Atpakaļ