Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 30/04/2013

Tiesai nodota lieta par narkotisko vielu neatļautu iegādāšanos un glabāšanu, nelikumīgu alkoholisko dzērienu glabāšanu, šaujamieroču un šaujamieroču munīciju neatļautu iegādāšanos

Šā gada 25.aprīlī Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētās prokuratūras prokurors tiesai nodevis krimināllietu, kurā apsūdzēts vīrietis par neatļautu narkotisko un psihotropo vielu iegādāšanos un glabāšanu realizācijas nolūkā lielā apmērā, nelikumīgu alkoholisko dzērienu glabāšanu lielā apmērā, šaujamieroču, šaujamieroču munīciju, sprāgstvielu neatļautu iegādāšanos un glabāšanu bez attiecīgās atļaujas un indīgu vielu iegādāšanos un glabāšanu bez attiecīgās atļaujas.

Saskaņā ar lēmumu par lietas nodošanu tiesai, persona neatļauti realizācijas nolūkā iegādājās un glabāja savā lietošanā esošajā garāžā metamfetamīnu saturošo vielu nepilnu 2 kg apmērā un heroīnu saturošo vielu vairāk nekā 37g apmērā. Kā arī nelikumīgi iegādājās vismaz 53 litrus spirtota dzēriena, kuru iepildītu divās 25 litru kannās glabāja garāžā. Turklāt, apsūdzētā persona, iegādājās pašrocīgi izgatavotu pusautomātisko šaujamieroci, kas izgatavots, pārveidojot stobru Turcijā rūpnieciski ražotai gāzes – signālpistolei, kas derīga šaušanai, kā arī glabāja vairāk nekā 390 šaujamieroču munīcijas. Apsūdzētais arī iegādājās un glabāja 2 rokas granātas un vairāk nekā 2 litrus indīgu šķidrumu.

Persona saukta pie kriminālatbildības pēc Krimināllikuma 253.-1 panta 1.daļas un 3.daļas, 221.-2 panta 2.daļas, 233.panta 2.daļas, 248.panta 1.daļas. 310.panta 1.daļas un 15.panta 4.daļas.

Lieta nodota Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesai.

                                                  

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

  

Aiga Šēnberga
Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Senberga@lrp.gov.lv

Atpakaļ