Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 26/06/2013

Tiesai nodota lieta par politiskās partijas „13.janvāra kustība” reģistrēšanu

Š.g. 25.jūnijā Rīgas pilsētas Centra rajona prokuratūra tiesai nodevusi krimināllietu, kurā apsūdzētas divas personas par to, ka viņas izdarīja dokumenta, kas piešķir tiesības viltošanu un viltota dokumenta izmantošanu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās.

Saskaņā ar lēmumu par lietas nodošanu tiesai, apsūdzētās personas, laika posmā no 2009.gada 20.novembra līdz 2009.gada 14.decembrim izgatavoja neīstu partijas „13.janvāra kustību” dibinātāju sapulces protokolu. Viltojot minēto dokumentu, apsūdzētie protokola saturā norādīja neīstus, īstenībai neatbilstošus faktus, t.i. norādīja neatbilstošas ziņas par dibinātāju skaitu, kas piedalījās sapulcē un par dalībnieku pieņemtajiem lēmumiem. Turpinot personu grupas kopīgā nodoma īstenošanu. 2009.gada 14.decembrī Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistrā tika iesniegts viltots partijas „13.janvāra kustība” dibinātāju sapulces dalībnieku protokols, partijas statūti un programma, balstoties uz kuriem Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistra valsts notārs pieņēma lēmumu par partijas ”13.janvāra kustība” ierakstīšanu politisko partiju reģistrā un reģistrācijas apliecības izsniegšanu.

Personas pie kriminālatbildības sauktas pēc Krimināllikuma 275.panta otrās daļas.

Lieta nodota Rīgas pilsētas Centra rajona tiesai.                                                  

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

Una Rēķe
Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044586
e-pasts: Una.Reke@lrp.gov.lv

 

Atpakaļ