Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 21/08/2013

Tiesai nodota lieta par šaujamieroču, munīcijas un sprāgstvielu nelikumīgu iegādāšanos un glabāšanu

Šā gada 20.augustā Rīgas pilsētas Centra rajona prokuratūras prokurors tiesai nodevis krimināllietu, kurā apsūdzēts vīrietis par sprāgstvielas un spridzināšanas ietaises iegādāšanos bez attiecīgas atļaujas, kā arī par šaujamieroča, šaujamieroča munīcijas, lielas enerģijas pneimatiskā ieroča, sprāgstvielas un spridzināšanas ietaises iegādāšanos un glabāšanu bez attiecīgas atļaujas. Turklāt, šī persona apsūdzēta par sevišķā veidā veicamiem operatīvās darbības pasākumiem speciāli radītas iekārtas aprites aizlieguma pārkāpšanu.

Apsūdzētā persona pie kriminālatbildības saukta pēc Krimināllikuma 233.panta 2.daļas un 237-1.panta.

Saskaņā ar lēmumu par lietas nodošanu tiesai. Apsūdzētā persona, bez attiecīgas atļaujas, iegādājās svaidošu sprāgstošu vielu saturošu degauklu un divus elektriskos detonatorus, kas nesaturēja sprāgstvielas, kā arī iegādājās divas brizantas sprāgstošas vielas spridzināšanas briketes.

Turklāt, apsūdzētais, bez attiecīgas atļaujas, iegādājās un glabāja savā automašīnā un dzīvesvietā divus revolverus, divas pneimatiskās šautenes, četras bises, mašīnpistoli un vairāk kā 1600 dažāda kalibra patronu.

Tāpat, šī persona savā dzīvesvietā glabāja pildspalvu ar iebūvētu videokameru un mikrofonu, kas ir uzskatāma par speciāli radītu un izmantojamu sevišķā veidā veicamajiem operatīvās darbības pasākumiem.

Lieta nodota Bauskas rajona tiesai. 

  

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

Aiga Šēnberga
Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Senberga@lrp.gov.lv

Atpakaļ