Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 03/07/2013

Tiesai nodota tā saucamā „Olaines dūrēja” krimināllieta

Šā gada 1.jūlijā Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurors tiesai nodevis krimināllietu, kurā apsūdzēts vīrietis par svešas kustamas mantas nolaupīšanu, ja tā saistīta ar vardarbību un smagu miesas bojājumu nodarīšanu cietušajiem.

Apsūdzētā persona saukta pie kriminālatbildības pēc Krimināllikuma 176.panta 4.daļas, 125.panta 1.daļas, 15. panta 4.daļas un 176.panta 1.daļas.

Kopumā no apsūdzētās personas pretlikumīgajām darbībām cietušas sešas personas, tostarp, viens nepilngadīgais. Pieciem cietušajiem pielietotās vardarbības rezultātā nodarīti smagi miesas bojājumi, vienai cietušajai vidēja smaguma miesas bojājumi.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, atrodoties Olaines pilsētas centrā, apsūdzētais nolēma īstenot svešas kustamas mantas nolaupīšanu ar vardarbības pielietošanu. Īstenojot savu noziedzīgo nodomu, apsūdzētais vīrietis pieskrēja cietušajiem no aizmugures un tīši izdarīja dūrienu ar līdzpaņemto nazi, radot cietušo dzīvībai bīstamus smagus miesas bojājumus. Attiecībā uz vairākiem cietušajiem apsūdzētajam savu noziedzīgo nodomu par svešas kustamas mantas nolaupīšanu neizdevās realizēt – cietušajam vai nu nebija naudas, vai arī izdevās aizbēgt no nozieguma izdarīšanas vietas. Apsūdzētās personas guvums vienā gadījumā sastāda Ls 1,50, bet otrā Ls 40.

„Olaines dūrējs” savu vainu viņam inkriminēto noziedzīgo nodarījumu izdarīšanā neatzina.

Lieta nodota Rīgas rajona tiesai.

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

Una Rēķe

Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044586

Atpakaļ