Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 18/04/2013

Tiesai nodotas divas krimināllietas par psihotropo vielu iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu un realizāciju lielā apmērā organizētā grupā

Šī gada aprīlī Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētās prokuratūras prokurors Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesai nodevis  divas krimināllietas, kopumā septiņu personu apsūdzībā pēc Krimināllikuma 253 -1.panta trešās daļas.

Vienā no krimināllietām apsūdzētas trīs personas, kurām visām piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums, savukārt otrā krimināllietā apsūdzētas četras personas, no kurām trim apsūdzētajiem piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums, bet vienam apsūdzētajam piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis. Zīmīgi, ka abu organizēto grupu sastāvos darbojās pa vienai sievietei, viena no kurām, kurai piemērots drošības līdzeklis- apcietinājums, iepriekš ir strādājusi par tiesneša palīgu un advokāta palīgu, kā arī viens no apsūdzētajiem noziedzīgo nodarījumu izdarīja atrodoties ieslodzījuma vietā, t.i. izciešot brīvības atņemšanas sodu.

Visi apsūdzētie pie kriminālatbildības saukti pēc Krimināllikuma 2531.panta trešās daļas par narkotisko un psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu un neatļautu realizēšanu lielā apmērā, ja tas izdarīts organizētā grupā.

Izmeklēšanu šajos kriminālprocesos veica Valsts policijas Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes Organizētās noziedzības apkarošanas pārvalde.

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

AigaŠēnberga
LatvijasRepublikasProkuratūras
Ģenerālprokuratūras
Presessekretāre
Adrese:Kalpakabulvāris6,Rīga,LV-1801
Tālrunis:67044444,27044444
e-pasts:Aiga.Senberga@lrp.gov.lv

Atpakaļ