Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Paziņojumi presei

Publicēts 01/11/2013

Ģenerālprokurors Ē. Kalnmeiers amatā ieceļ divus virsprokurorus

Š.g. 29.maijā notika Prokuroru atestācijas komisijas sēde, kurā nolemts amatā apstiprināt divus virsprokurorus. Ar 1.jūniju ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers Ģenerālprokuratūras Darbības analīzes un vadības departamenta virsprokurora amatā uz pieciem gadiem iecēlis līdzšinējo minētā departamenta virsprokurora p.i. Aivaru Ostapko.

A.Ostapko prokuratūras iestādēs strādā kopš 2001.gada. Savu karjeru uzsācis kā Rīgas pilsētas Centra rajona prokuratūras prokurora pienākumu izpildītājs. No 2002.gada 7.maija A.Ostapko strādājis par Rīgas pilsētas Centra rajona prokuratūras prokuroru. Savukārt 2005.gada 30.augustā viņš iecelts par Ģenerālprokuratūras Darbības analīzes un vadības departamenta Metodikas nodaļas prokuroru un 2012.gada 15.martā iecelts par šīs nodaļas virsprokuroru. No 2012.gada 3.decembra bijis Ģenerālprokuratūras Darbības analīzes un vadības departamenta virsprokurora pienākumu izpildītājs.

A.Ostapko augstāko izglītību ieguvis Latvijas Policijas akadēmijā. Savukārt Latvijas Universitātē ieguvis sociālo zinātņu maģistra grādu tiesību zinātnē.

Tā arī š.g. 1.jūnijā ģenerālprokurors Ē.Kalnmeiers Ģenerālprokuratūras Darbības analīzes un vadības departamenta Metodikas nodaļas virsprokurores amatā uz pieciem gadiem iecēlis līdzšinējo Ģenerālprokuratūras Darbības analīzes un vadības departamenta Metodikas nodaļas virsprokurora p.i. Elitu Jurkjāni.

E.Jurkjāne vairāk kā 20 gadus strādājusi prokuratūras iestādēs. Savu karjeru uzsākusi kā stažiere Jelgavas reģionālās prokuratūras prokurora palīdzes amatā. Savukārt 1989.gada 1.augustā iecelta par Jelgavas reģionālās prokuratūras izmeklētāju. No 1991.gada 1.marta pildījusi Jelgavas reģionālās prokuratūras prokurora vecākās palīdzes pienākumus. 1994.gada 1.oktobrī iecelta Jelgavas pilsētas prokuratūras prokurores amatā. 2000.gada 1.novembrī iecelta par Ģenerālprokuratūras Darbības analīzes un vadības departamenta Metodikas nodaļas prokurori. No 2012.gada 3.decembra bijusi Ģenerālprokuratūras Darbības analīzes uz vadības departamenta Metodikas nodaļas virsprokurora pienākumu izpildītāja.

E.Jurkjāne 1989.gadā absolvējusi tolaik vēl Latvijas Valsts universitāti.

 

 

Aiga Šēnberga
Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Senberga@lrp.gov.lv

Atpakaļ