Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Paziņojumi presei

Publicēts 19/12/2013

Tiesai nodota krimināllieta par izvairīšanos no nodokļu nomaksas lielā apmērā

Finanšu un ekonomisko noziegumu izmeklēšanas prokuratūras prokurors tiesai nodevis krimināllietu, kurā apsūdzēta viena persona par izvairīšanos no nodokļu nomaksas lielā apmērā.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, apsūdzētais būdams komersanta vienīgā atbildīgā amatpersona ar paraksta tiesībām, kuram piešķirta speciālā atļauja akcīzes preču turētāja darbībai ar naftas produktiem, veica darījumus ar naftas produktiem, pārdodot tos dažādiem komersantiem. Par pārdotajiem naftas produktiem apsūdzētā persona, kura bija uzņēmuma atbildīgā amatpersona, neveica akcīzes nodokļa maksājumus valsts budžetā, kaut gan deklarācijās, ko iesniedza Valsts ieņēmumu dienestam, šos darījumus norādīja.

Šādā veidā, nesamaksājot valsts budžetā akcīzes nodokli par veiktajiem darījumiem, uzņēmums, kuru pārstāvēja apsūdzētā persona, izvairījās no akcīzes nodokļa nomaksas, kā rezultātā valsts budžetam nodarīja zaudējumus vairāk nekā Ls 1’035’625 apmērā.

Lieta izskatīšanai nodota Jelgavas tiesai.

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

Aiga Šēnberga
Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Senberga@lrp.gov.lv

Atpakaļ