Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Paziņojumi presei

Publicēts 28/11/2013

Tiesai nodota krimināllieta par krāpšanu lielā apmērā

Šā gada 20.novembrī Latgales tiesas apgabala prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu par krāpšanu lielā apmērā.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai apsūdzētajām personām apsūdzība uzrādīta par noziedzīgiem nodarījumiem, par kuriem atbildība paredzēta Krimināllikuma 275. panta otrajā daļā un 177. panta trešajā daļā.

Apsūdzētās personas vienojās saņemt virsmežniecības nodaļā apliecinājumu meža ciršanai, izmantojot viltu. Īstenojot kopīgu nodomu, viņi kopīgi izgatavoja viltotas pilnvaras. Ar viltoto pilnvaru apsūdzētās personas piešķīra tiesības brīvi pēc saviem ieskatiem pārvaldīt, uzraudzīt un apsaimniekot meža saimniekam piederošajā nekustamajā īpašumā esošo mežu un realizēt no tā iegūtos kokmateriālus, tajā skaitā veikt meža taksāciju, sastādīt un saskaņot jebkādus projektus, saņemt visas nepieciešamās atļaujas un apliecinājumus, veikt meža ciršanas darbus, pārdod par cenu un noteikumiem pēc saviem ieskatiem minētos kokmateriālus. Izmantojot viltotas pilnvaras, apsūdzētie saņēma ciršanas apliecinājumus un pārdeva tos par Ls 18102,25, kā arī mēģināja vēl papildus saņemt Ls 41000,00.

 

Lieta nodota izskatīšanai Krāslavas rajona tiesai.

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

Una Rēķe

Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044586, 27008423
e-pasts: Una.Reke@lrp.gov.lv

Atpakaļ