Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Paziņojumi presei

Publicēts 11/12/2013

Tiesai nodota krimināllieta par mantas iegūšanu, ļaunprātīgi izmantojot uzticību, proti, krāpšanu lielā apmērā

Šā gada 4.decembrī Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu par mantas iegūšanu, ļaunprātīgi izmantojot uzticību, proti, krāpšanu lielā apmērā.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai apsūdzētajai personai apsūdzība uzrādīta par noziedzīgiem nodarījumiem, par kuriem atbildība paredzēta Latvijas Kriminālkodeksa 142.panta trešajā daļā, Krimināllikuma 15.panta ceturtajā daļā un 177.panta pirmajā daļā un 177. panta trešajā daļā.

Apsūdzētā persona atkārtoti 1998. gadā un 1999. gadā veica noziedzīgas darbības, ļaunprātīgi izmantojot cietušo personu uzticību, ko ieguva stādoties priekšā kā nekustamā īpašuma māklere un piedāvājot veikt dažādus darījumus ar nekustamiem īpašumiem, ko apsūdzētā sieviete negrasījās izpildīt. Tāpat apsūdzētā, ļaunprātīgi izmantojot uzticēšanos, apkrāpa cietušās personas, izkrāpjot naudas summas lielā apmērā. Izkrāptie naudas līdzekļi tika izmantoti personīgām vajadzībām.

Pēc ilgstošas meklēšanas apsūdzētā persona aizturēta 2013. gada 28.jūnijā.

Lieta nodota izskatīšanai Rīgas rajona tiesai.

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

Una Rēķe

Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044586, 27008423
e-pasts: Una.Reke@lrp.gov.lv

Atpakaļ