Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 20/11/2014

Nedēļa prokuratūrā 10.novembris - 16.novembris

1) Latvijas Republikas proklamēšanas 96.gadadienā, 18.novembrī, Melngalvju namā notika Triju Zvaigžņu ordeņa, Viestura ordeņa un Atzinības krusta pasniegšanas svinīgā ceremonija.
Latvijas valsts apbalvojumu par nopelniem valsts labā, mērķtiecīgu un pašaizliedzīgu ieguldījumu tiesiskuma stiprināšanā Latvijā saņēma Ģenerālprokuratūras Personu un valsts tiesību aizsardzības departamenta Tiesās izskatāmo civillietu nodaļas virsprokurore Ramona Bērziņa un Ģenerālprokuratūras Darbības analīzes un vadības departamenta prokurors, Latvijas pārstāvis Eirojustā Gunārs Bundzis.

 

2) 2014.gada 12.novembrī vairāki prokurori piedalījās Latvijas Cilvēktiesību centra organizētajā starptautiskajā konferencē “Globālie, reģionālie un nacionālie mehānismi spīdzināšanas un nežēlīgas vai pazemojošas izturēšanās novēršanai: dalāmies pieredzē. Eiropas Padomes Spīdzināšanas novēršanas komitejai (CPT) – 25 gadi”. Konferences laikā tika norādīts uz ANO Konvencijas pret spīdzināšanu Papildprotokola (OPCAT), kuru Latvija vēl nav ratificējusi, mērķiem un uzdevumiem, kas paredz iepriekš nepaziņotu vizīšu sistēmas izveidi uz vietām, kur atrodas cilvēki, kuriem atņemta brīvība, lai novērstu spīdzināšanu un citu nežēlīgu, necilvēcīgu vai pazemojošu apiešanos vai sodu, kā arī sniegts pārskats par Nacionālo preventīvo mehānismu modeļiem Eiropas valstīs, kuras minēto Papildprotokolu ir ratificējušas.

 

3) 2014.gada 12.novembrī Ministru kabineta telpās notika preses brīfings, kurā par gada laikā paveikto Zolitūdes traģēdijas seku likvidēšanā informēja ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers, Valsts policijas Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins, Labklājības ministrijas valsts sekretāre Ieva Jaunzeme, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta priekšnieka vietnieks Kristaps Eklons un Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Mārtiņš Lazdovskis.

 

4) 2014.gada 14.novembrī Ģenerālprokuratūras telpās notika Latvijas Republikas neatkarības 96.gadadienai veltīts svinīgs pasākums. Svinīgo pasākumu atklāja un uzruna teica ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers. Pasākuma laikā tika pasniegti Ministru prezidenta Pateicības raksti Talsu rajona prokuratūras virsprokuroram Arnim Bērziņam un Jelgavas prokuratūras prokurorei Zinaīdai Eglei kā arī Prokuratūras Pateicības raksti prokuroriem un prokuratūras darbiniekiem.

 

5) Ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers svinīgos apstākļos pieņēma divu jauno prokuroru zvērestus. Zvērestus deva Madonas rajona prokuratūras prokurore Zane Actiņa un Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas prokuratūras prokurors Ēriks Bogdanovs.

 

6) Bauskas rajona prokuratūras prokurors Bauskas rajona tiesai nosūtīja krimināllietu personas apsūdzībā pēc Krimināllikuma 218.panta 2.daļas par to, ka apsūdzētais., būdams SIA amatpersona, ļaunprātīgi izvairījās no nodokļu nomaksas   1 011 181,55 EUR apmērā.

 

7) Balvu rajona prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu, kurā apsūdzēti divi vīrieši par muitošanai pakļauto preču ievešanu Latvijas muitas teritorijā, apejot muitas kontroli, lielā apmērā (25 076.37 EUR).

 

8)  Liepājas prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu par cietsirdīgu izturēšanos pret mazu kaķēnu, kā rezultātā tas gāja bojā.

 

9) Liepājas prokuratūras prokurors tiesai nodevis krimināllietu par tā saucamo telefonkrāpnieku, Lietuvas pilsoni, kurš izkrāpa naudu, piezvanot un paziņojot patiesībai neatbilstošu informāciju par notikušu nelaimes gadījumu.

 

10) Statistikas rādītāji no 10.novembra līdz 16.novembrim

Atpakaļ