Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 09/12/2014

Nedēļa prokuratūrā 1.decembris - 7.decembris

1) Ogres rajona prokuratūras prokurors tiesai nodevis krimināllietu, kurā apsūdzēta sieviete par to, ka viņa nevēlēdamās atdot parādu 28 eiro apmērā, cietušajai uz galvas uzlēja etiķa esenci. Noziedzīgo darbību rezultātā cietušajai ir abu acu ķīmisks apdegums ar radzenes čūlām. Apsūdzētā sieviete pie kriminālatbildības saukta pēc Krimināllikuma 126.panta pirmās daļas.

 

2) Ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers svinīgos apstākļos pieņēma četru jauno prokuroru zvērestus. Zvērestu deva Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas prokuratūras prokurore Edīte Jansone un prokurors Roberts Stivriņš, Daugavpils prokuratūras prokurore Rita Skabe un Rēzeknes prokuratūras prokurors Romāns Mikažāns.

 

3) Jelgavas tiesā tika izskatīta krimināllieta, kurā apsūdzēts vīrietis par smagu miesas bojājumu nodarīšanu savai 69 gadus vecajai mātei, kura no gūtajiem miesas bojājumiem mira. Tiesa nosprieda atzīt apsūdzēto vīrieti par vainīgu un sodīja ar reālu brīvības atņemšanu uz četriem gadiem.

 

4)  Liepājas prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu, kurā apsūdzēti trīs vīrieši par nelikumīgu iekļūšanu cietušās personas dzīvoklī, lai pret viņa gribu, piespiedu kārtā, aizvestu no mājām, kur cietušais tika sists, pēc kā iestājās cietušā nāve. Apsūdzētie vīrieši pie kriminālatbildības saukti pēc Krimināllikuma 125.panta trešās daļas, 143.panta pirmās daļas un 152.panta otrās daļas.

 

5) Statisttikas rādītāji 1.decembris - 7.decembris

Atpakaļ