Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 16/12/2014

Nedēļa prokuratūrā 8.decembris - 14.decembris

1) Saistībā ar Latvijas Republikas Prokuratūrai paredzēto uzdevumu veikšanu Latvijas prezidentūras sagatavošanas posmā un norises laikā Eiropas Savienības Padomē 2015.gadā, vairākās darba grupās ir iesaistīti Ģenerālprokuratūras prokurori. No š.g. 8.-11.decembrim Beļģijas Karalistē, Briselē, piedaloties Eiropas Komisijas, Eiropas Padomes un Eiropas Savienību dalībvalstu pārstāvjiem, notika vairāku darba grupu sēdes, kurās piedalījās deleģētie prokurori.

 

2) Augstākās Krimināllietu tiesu palātā tika turpināta lietas izskatīšana tā sauktajā Jēkabpils spēļu zāles aplaupīšanas lietā. Tiesa, apmierinot advokāta lūgumu, pieņēma lēmumu par papildus ambulatorās kompleksās tiesu psihiatriskās – tiesu psiholoģiskās ekspertīzes nozīmēšanu apsūdzētajam D.H., līdz ar ko lietas izskatīšana atlikta. Lietā kopumā apsūdzētas septiņas personas. Par bruņotu laupīšanas uzbrukumu spēļu zālei "Fēnikss" Jēkabpilī 2011.gada janvārī apsūdzētas piecas personas un vēl divas - par šīs grupas dalībnieku agrākiem noziegumiem. Lietas turpmākais iztiesāšanas laiks nav zināms, bet, ievērojot tiesu sistēmas reorganizāciju, tā tiks turpināta apgabaltiesas līmeņa tiesā.

 

3) Alūksnes rajona prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu, kurā par valsts robežas nelikumīgu šķērsošanu personu grupā apsūdzētas astoņas personas. Saskaņā ar apsūdzību astoņi Vjetnamas pilsoņi, kuri atradās Krievijas Federācijas teritorijā, nolēma nelikumīgi nokļūt Šengenas dalībvalstu teritorijā (Polijā vai Vācijā), lai tur uzlabotu savu ekonomisko situāciju. Viņi bez attiecīgu institūciju atļaujas kājām šķērsoja Krievijas Federācijas - Latvijas Republikas valsts robežu, apejot valsts robežas šķērsošanas vietas caur „zaļo joslu.” Pēc kā minētās personas Latvijas Republikas valsts teritorijā aizturēja robežsardzes darbinieki. Apsūdzētās personas pie kriminālatbildības sauktas pēc Krimināllikuma 284.panta otrās daļas.

 

4) Balvu rajona prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu, kurā apsūdzēts vīrietis par huligānismu un uzbrukšanu varas pārstāvim sakarā ar tā likumisku dienesta darbību. Saskaņā ar apsūdzību vīrietis alkohola ietekmē piegāja pie kādas mašīnas, kurā atradās viņam nepazīstamas personas un agresīvā tonī jautāja, ko viņi te meklē. Automašīnas vadītājs paskaidroja, ka viss kārtībā, ka viņi piestāja parunāt. Apsūdzētais vīrietis dusmu vadīts, bez jebkāda iemesla uzbruka automašīnas vadītājam. Savukārt, kad pie apsūdzētā ieradās policijas darbinieks un pārbaudīja saņemto informāciju par apsūdzētā izdarīto likumpārkāpumu, apsūdzētais uzbruka policijas darbiniekam. Apsūdzētais pie kriminālatbildības saukts pēc Krimināllikuma 231.panta otrās daļas un 269.panta pirmās daļas.

 

5) Statistikas rādītāji 8.decembris - 14.decembris

Atpakaļ