Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 14/10/2014

Prokuratūra tiesai nodod krimināllietu par slepkavības izdarīšanu un slepkavības mēģinājumu

Šā gada 13.oktobrī Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu, kurā apsūdzēts vīrietis par kādas kafejnīcas dežuranta slepkavības izdarīšanu sevišķi pastiprinošos apstākļos un mēģinājumu noslepkavot kafejnīcas pārdevēju.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, apsūdzētais, būdams alkohola un psihotropo vielu ietekmē, ar līdzpaņemto šaujamieroci – pistoli ieradās kafejnīcā, kur turpināja lietot alkoholu. Kad kafejnīcā atradās tikai pārdevēja un dežurants, apsūdzētais, dusmu vadīts, sāka šaut uz dežurantu un trāpīja viņam vairākas reizes galvā un ķermenī, pēc kā iestājās cietušā nāve. Turpinot savas noziedzīgās darbības, apsūdzētais vienu reizi iešāva pārdevējai un nodarīja viņai smagus miesas bojājumus, kas bīstami dzīvībai.

Tajā pašā vakarā, apsūdzētais, ieradās kādā veikalā un pārdevējai palūdza iedot viņam degvīna pudeli uz parāda. Kad pārdevēja atteicās izpildīt apsūdzētā lūgumu, viņš sāka šaut pa veikala plauktiem un dzērieniem.

Apsūdzētais vīrietis pie kriminālatbildības saukts pēc Krimināllikuma 15.panta ceturtās daļas – 118.panta 2.punkta, 231.panta otrās daļas un 233.panta otrās daļas. 

Lieta izskatīšanai nodota Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesai.

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

 

Atpakaļ