Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 07/11/2014

Prokuratūra tiesai nodod krimināllietu par vardarbīgu dzimumtieksmes apmierināšanu ar mazgadīgo

Latgales tiesas apgabala prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu, kurā apsūdzēts vīrietis un viņa bērnu māte par vardarbīgu dzimumtieksmes apmierināšanu pretdabiskā veidā ar savu mazgadīgo bērnu.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, abi apsūdzētie aptuveni trīs mēnešus izdarīja vardarbīgas dzimumtieksmes apmierināšanu pretdabiskā veidā ar savu mazgadīgo bērnu, liekot piedalīties viņu dzimumtieksmes apmierināšanā. Turklāt apsūdzētais vīrietis izdarīja vardarbīgu dzimumtieksmes apmierināšanu vēl ar diviem saviem mazgadīgajiem bērniem. Apsūdzētais izmantojot ģimenes emocionālās saites, savus noziedzīgos nodarījumus pret saviem mazgadīgajiem bērniem veica laika posmā no 2008.gada līdz 2013.gadam.

Apsūdzētie savu vainu noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā atzīst un nožēlo.

 

Apsūdzētās personas pie kriminālatbildības sauktas pēc Krimināllikuma 160.panta trešās daļas par vardarbīgu dzimumtieksmes apmierināšanu, ja tas izdarīts ar mazgadīgo.

Lieta izskatīšanai nodota Daugavpils tiesai.

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ