Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 27/03/2014

Tiesai nodota krimināllieta par krāpšanu – svešas mantas iegūšanu ar viltu lielā apmērā

2014. gada 12.martā Vidzemes tiesas apgabala prokurore tiesai nodevusi krimināllietu, kurā persona apsūdzēta par krāpšanu – svešas mantas iegūšanu ar viltu lielā apmērā un dokumentu viltošanu mantkārīgā nolūkā un viltotu dokumentu izmantošanu. Apsūdzētajam celta apsūdzība par noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu, kas paredzēti Krimināllikuma 177. panta trešajā daļā un 275.panta otrajā daļā.

Apsūdzētais vīrietis izkrāpis no v/a „Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra” Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējumu, veicot krāpnieciskas darbības ,viltojot dokumentus un  izmantojot viltotus dokumentus.

Apsūdzētā noziedzīgās rīcības rezultātā v/a „Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra” izmaksājusi finansējuma pieprasītājiem tiem nepienākošos Eiropas Savienības Reģionālās attīstības atbalsta finansējumu 172245,75 EUR apmērā, nodarot valstij zaudējumus lielā apmērā.

Lieta nodota izskatīšanai Rīgas pilsētas Centra rajona tiesai.

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

Una Rēķe

Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044586, 27008423
e-pasts: Una.Reke@lrp.gov.lv

Atpakaļ