Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 06/01/2014

Tiesai nodota krimināllieta par tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu un pārvietošanu (pārvadāšanu) lielā apmērā

2013. gada 20.decembrī Liepājas prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu par tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu un pārvietošanu (pārvadāšanu) lielā apmērā.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai apsūdzētajai personai apsūdzība uzrādīta par noziedzīgu nodarījumu, par kuru atbildība paredzēta Krimināllikuma 221. panta trešajā daļā.

Apsūdzētais vīrietis nolūkā iegādāties un pārvest no Daugavpils uz Liepāju nelikumīgus tabakas izstrādājumus sagādāja transportlīdzekli un ar citas personas palīdzību savu nodomu realizēja. Apsūdzētais pavadīja minēto transportlīdzekli ceļā, braucot ar vieglo automašīnu un brīdinot par to, ka uz ceļa atrodas transporta policijas un ceļa policijas ekipāža. Tabakas izstrādājumi, kas atradās transporta līdzeklī tika uzglabāti angārā līdz brīdim, kad policijas darbinieki vīrieti aizturēja.

Valstij nodarītais kaitējums sastāda Ls 164888,47 un kopējais nelikumīgi ievesto tabakas izstrādājumu skaits ir 1999200 cigaretes.

Lieta nodotai izskatīšanai Liepājas tiesai.

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

Una Rēķe
Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044586, 27008423
e-pasts: Una.Reke@lrp.gov.lv

Atpakaļ