Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Paziņojumi presei

Publicēts 14/01/2014

Par bruņotu laupīšanu Rēzeknē pie kriminālatbildības saukta viena persona

Šā gada 9.janvārī Latgales tiesas apgabala prokuratūras prokurors izsniedzis apsūdzību vīrietim par Rēzeknē izdarītu bruņotu laupīšanu.

Persona saukta pie kriminālatbildības pēc Krimināllikuma 233.panta otrās daļas, 176.panta ceturtās daļas, 269.panta pirmās daļas, 175.panta trešās daļas un 143.panta pirmās daļas.

Saskaņā ar celto apsūdzību, apsūdzētā persona novēroja kādu autoservisu Rēzeknē, kur pēc kāda laika izdarīja laupīšanu, lietojot šaujamieroci. Pēc izdarītā noziedzīgā nodarījuma, apsūdzētais brauca ar nolaupītu automašīnu un, bēgot no policijas patruļas, izraisīja ceļu satiksmes negadījumu. Tur, apsūdzēto vīrieti, panāca policijas darbinieki, bet apsūdzētais, lietojot šaujamieroci, izdarīja uzbrukumu policijas darbiniekiem un nolaupīja policijas automašīnu.

Saistībā ar izdarītajiem noziedzīgajiem nodarījumiem, apsūdzētais vīrietis, bēguļoja no policijas Rēzeknes novadā un pilsētā, līdz policijas darbinieki viņu aizturēja.

Apsūdzētajam piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

Lietā turpinās pirmstiesas izmeklēšana.

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

 

Aiga Šēnberga
Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Senberga@lrp.gov.lv

Atpakaļ