Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Paziņojumi presei

Publicēts 12/03/2014

Pie kriminālatbildības saukta persona par sievietes nosūtīšanu seksuālai izmantošanai

Šā gada 12. martā Ziemeļu rajona prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu, lai ierosinātu noslēgtās vienošanos apstiprināšanu par sievietes nosūtīšanu seksuālu pakalpojumu sniegšanai.

Saskaņā ar lēmumu par personas saukšanu pie kriminālatbildības apsūdzētā sieviete izdarīja personas nosūtīšanu ar tās piekrišanu seksuālai izmantošanai, tas ir, jebkādu rīcību, kas šajā nolūkā veicina legālu vai nelegālu personas pārvietošanos, tranzītu vai uzturēšanos vienas valsts vai vairāku valstu teritorijā. Apsūdzība uzrādīta par noziedzīgu nodarījumu, par kuru atbildība paredzēta Krimināllikuma 165.1 panta pirmajā daļā.

Apsūdzētā persona laika posmā no 2013.gada 13.novembra līdz 2013.gada 25. novembrim vervēja izmeklēšanas eksperimentā iesaistīto sievieti, kas darbojās ar segvārdu, organizējot viņas izbraukšanu uz Vāciju darbam seksuālu pakalpojumu sniegšanas vietā.

Lieta nodota izskatīšanai Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesai.

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

Una Rēķe

Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044586, 27008423
e-pasts: Una.Reke@lrp.gov.lv

Atpakaļ