Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Paziņojumi presei

Publicēts 30/12/2014

Pie krimināllatbildības saukta persona par uzbrukumu valsts varas pārstāvim

2014. gada 29. decembrī Alūksnes rajona prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu, kurā persona apsūdzēta par uzbrukumu Valsts policijas inspektoram, kurš ir valsts varas pārstāvis un pildīja likumiskās dienesta darbības.

Kā norādīts lēmumā par krimināllietas nodošanu tiesai, policijas iecirknī tika saņemta informācija par to, ka apsūdzētais vīrietis, būdams alkohola reibumā, izraisījis ģimenes konfliktu ar sievu un uzvedoties vardarbīgi. Policijas darbinieki devās uz norādīto adresi, kur jau atrodoties uz ielas, dzirdēja apsūdzētās personas kliegšanu. Policijas darbinieki vēlējās pārliecināties vai apsūdzētā vīrieša sieva konfliktā nav cietusi, taču apsūdzētais viņiem šādu iespēju nedeva, kliedza uz policistiem un uzbruka policijas inspektoram, ar galvu tīši iesitot cietušajam pa degunu. Nodarītie miesas bojājumi, salauzts deguns un sejas sasitums, pieskaitāmi pie viegliem miesas bojājumiem.

Apsūdzētajam vīrietim celta apsūdzība par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu, kas paredzēts Krimināllikuma 269.panta pirmajā daļā.

Lieta nodota izskatīšanai Alūksnes rajona tiesai.

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

Una Rēķe

Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044586, 27008423
e-pasts: Una.Reke@lrp.gov.lv

Atpakaļ